0
0
0.00 грн
Сума за товари: 0.00 грн

ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРАТИ ЦИЛІНДР ЗАМКУ

Замок є важливим елементом дверей, їхнього зовнішнього вигляду та безпеки при облаштуванні квартири, офісу та будь-якого іншого приміщення. Вибір замку не менш важливий фактор, ніж вибір самих дверей.

Найпоширеніший тип циліндра замку (також званий циліндричним) – це європейський циліндр. Це завжди та сама загальна форма яка буває різних матеріалів, розмірів і марок, що складаються з різних типів ключів і механізмів.

Європейський циліндр може бути класичним, який відключається, кнопковим або напівциліндром.

Він може пропонувати такі функції безпеки, як захист від злому, просвердлювання та захисту від копіювання. Деякі бренди також виробляють повністю круглі циліндри для замків, відмінні від європейського типу та набагато менш поширені.

Як обрати довжину циліндра?

 

Залежно від циліндра ваш ключ матиме ряд зазубрин і заглиблень і виступів. Профіль ключа іноді буває хрестоподібним або зіркоподібним, але зазвичай він плоский і його можна розрізати з одного або з обох боків. Це комбінація розміру та профілю, на якій нанесений «код» для активації штифтів усередині циліндра і дозволяє управляти замком. Правильний профіль дозволяє ключу увійти в циліндр, а правильний ряд виїмок дозволяє повернути його та заблокувати.

  • Чим більше штифтів, тим складніше зламати замок – число може бути від 5 до 36.
  • Ви можете збільшити складність циліндра під час його заміни, щоб підвищити рівень безпеки замка.
  • Форма ключа - ключ до розгадки складності циліндра:
  • Плоский ключ із виїмкою на одній стороні - це стандарт, який можна знайти на дверях у всьому світі;
  • Плоский ключ з виїмками по обидва боки вказує більш високий рівень безпеки, оскільки у циліндрі більше штифтів;
  • Парацентричні ключі аналогічні двом попереднім типам, за винятком того, що на ріжучих кромках є виїмки для кращого захисту від злому;
  • Реверсивні ключі можуть бути вставлені в будь-якому напрямку;
  • Ключі помпи мають зіркоподібну форму та забезпечують високий рівень безпеки.
  • Кількість ключів, що продаються з циліндром, варіюється - часто 3 або навіть 5 для складніших моделей. Залежно від типу ключі копіюються більш-менш легко. Деякі з них "неможливо копіювати" або, принаймні, вимагають, щоб ви надали карту, що поставляється з циліндром, для їх відтворення.

 

Невже лише складність механізму забезпечує безпеку циліндра?

 

Циліндр можна просвердлити для видування штифтів або зламати молотком ззовні. З цієї причини можна отримати замки зі сталевим дробарком трохи нижче замкової свердловини; шайба також увімкнена, щоб уникнути свердління - так що свердло буде обертатися на порожньому місці. Він також може бути виготовлений з міцного сплаву, щоб протистояти руйнуванню під дією сили. Тут важливо переконатися, що циліндр не виступає із дверей. Він має бути всередині, щоб не допустити покупки знімних інструментів.

Таким чином, циліндр можна захистити від:

Відривання – плоскогубцями;

ударної поломки - молотки і т. д.;

Буріння;

Складання - гнутим дротом;

Копіювання ключів;

Напівциліндр, циліндр, кнопка ... У чому справа?

Звичайний циліндр: з обох боків є замкова щілина, але працювати з нею можна тільки з одним вставленим ключем.

Напівциліндр: спеціально розроблений для гаражних воріт, ці циліндри мають замкову щілину тільки з одного боку, що дає їм розмір 30-10 мм.

Ключ, вставлений з одного боку, не заважає відкриття замка з іншого, що дуже зручно, якщо вас багато в будинку. (Хоча звичайні циліндри, оскільки вони не можуть бути повернені внутрішнім ключем, корисні, якщо ви не хочете, щоб хтось входив - навіть із ключем.)

Ґудзик: до циліндра прикріплюється гудзик, що усуває необхідність у ключі зсередини.

Зверніть особливу увагу на невеликі замки на еркерах і воротах: оскільки біт менше, якщо ви не можете знайти модель на ваш вибір, можливо вам доведеться взяти справу в свої руки: підпиляйте біт, щоб він легко помістилася всередині замку.

Які існують типи замкових механізмів?

 

Від найпростіших до найскладніших механізмів, вони доступні у всіх розмірах та форматах циліндрів.

Штифти: найпоширеніший механізм; чим більше штифтів, тим вищий рівень безпеки - більшість циліндрів мають шість штифтів. Виберіть циліндр із функцією захисту від злому. Нікельовані механізми (високоміцний сплав) безпечніші. Залежно від розташування штифтів, копіювання ключа може бути утруднене.

Кульки: цей тип механізму непроникний для свердління.

Диски: якщо ви тільки початківець, не потрібно щосили відмовлятися від цього химерного механізму, що забезпечує дуже високий рівень безпеки.

Насос: з підвищеною міцністю та стійкістю до злому, цей тип механізму також дорожчий, ніж кульові або штифтові системи.

На этом веб-сайте используются файлы cookie. Если вы принимаете файлы cookie, вы можете использовать все возможности веб-сайта. Для получения дополнительной информации ознакомьтесь с нашей политикой конфиденциальности.