0
0
0.00 грн
Сума за товари: 0.00 грн

ЗАВІСИ ДЛЯ МІЖКІМНАТНИХ ДВЕРЕЙ

Вхідні та міжкімнатні двері вибираються залежно від екстер'єру чи житла. Відповідно до цього принципу функціонують усі без винятку: дизайнери та самі господарі. Але ось дверні завіси та інша фурнітура вибираються найбільш безсистемно. Вони повинні відповідати як на вигляд, але й відповідати по конструкції. Важливо розуміти, що є конкретні різновиди дверних завіс, і так само необхідно розбиратися, які з них застосовують у той чи інший момент. Компетентний підбір такого роду фурнітури має значущість. Якщо неправильно вибрати вироби, може виникнути осідання і викривлення полотна, а це може призвести до незручностей при закриванні дверей, виникненням скрипу.

 

Види завіс для міжкімнатних дверей

 

  • Міжкімнатні завіси діляться за кількома ознаками:
  • місце монтажу; (Вхідні або міжкімнатні дверні конструкції) 
  • спосіб кріплення до дверей; (прихований, накладний, гаки) 
  • матеріал, з якого виготовлено; (Сплави латуні, сталь нержавіюча, алюміній)
  • вид конструкції; (нероз'ємна або роз'ємна)
  • ступеня відкриття пристрою.

 

 

Врізні використовуються тільки в тандемі з дверними полотнами, тому що потрібно облаштувати спеціальні пази в полотні.

 

Накладні завіси універсальні в експлуатації та підходять для монтажу будь-яких міжкімнатних дверей, але для зняття полотна потрібне їхнє попереднє відкручування.

 

Роз'ємні складаються з двох елементів: рами та дверного крила. Вироби нескладні в монтажі, при цьому є можливість зняття дверей без демонтування основної фурнітури. Коштують такі вироби за доступною ціною та при цьому надійні.

 

Накладні завіси універсальні в експлуатації також підійдуть для монтажу різних міжкімнатних дверей, проте для зняття полотна необхідне їхнє попереднє викручування.

 

 

Від матеріалу виконання багато в чому залежить ціна і надійність товару. При підборі необхідно розбиратися в можливості незалежного демонтування та монтажу, надійності, сумісності з матеріалом виконання дверного полотна та областю його розміщення (вхідні або міжкімнатні двері).

 

 

Встановлення та регулювання дверних завіс

 

Після того, як ви визначили, який вид дверних завіс вам підходить, потрібно подумати про майбутній монтаж. Також важливо правильно відрегулювати всю конструкцію. Це допоможе досягти плавного закривання дверей, усунути зазори та надмірне примикання. Процес регулювання різних видів дверних завіс має відмінності.

 

Для механізмів врізного монтажу потрібен шестигранний ключ, викрутка та відповідний діаметр кріплення. Всі декоративні частини з завіси знімаються особливо при установці їх на двері з ПВХ або металопластику. Після цього потрібно послабити гвинти крайніх завіс, вирівняти полотно по коробці та зафіксувати його у потрібному положенні.

 

Найбільші труднощі створює встановлення та регулювання прихованих завіс для міжкімнатних дверей. У цьому використовується спеціальний ключ. Основна частина регулювальних гвинтів знаходиться на боці, встановленій на коробці. Для того щоб правильно виставити полотно, потрібно проконтролювати його висоту та зазор щодо коробки. Після цього можна встановити накладки, що закривають механізм.

 

 

Завіси двостороннього відкриття регулюються:

 

Горизонтально - вирівнювання положення полотна за допомогою експоцентрика, який розташований на корпусі.

 

Вертикально – у цьому випадку зсув відбувається завдяки ослабленню, вирівнюванню та фіксації кріпленнями, розташованими з боків.

 

По глибині відбувається зміна обертанням гвинта, який знаходиться в пазі на корпусі елемента фурнітури.

 

Можна також відрегулювати роботу доводчика, тобто плавність і швидкість закривання полотна. Налаштувати можна за допомогою окремого, який розташовується в торцевій частині (найбільш актуально для алюмінієвих дверей), чашечці корпусу (присутня в меблевій фурнітурі, служить для зменшення розміру) або бічній частині, яка відкривається при натисканні.

На этом веб-сайте используются файлы cookie. Если вы принимаете файлы cookie, вы можете использовать все возможности веб-сайта. Для получения дополнительной информации ознакомьтесь с нашей политикой конфиденциальности.